שחזור מבחן ממשלתי בסיעוד, אפריל 2015 שאלה מספר 29 (נוירולוגיה/נוירוכירורגיה).
-
29.
למה תוביל הפסקה פתאומית של נטילת פנטואין
-
1
On off syndrome
-
2
סטטוס אפילפטיקוס
-
3
התקף Miestenia gravis
-
4
guillian barre
-
פרכוס זוהי אירוע של פעילות אבנורמלית מסוג מוטורית, סנסורית, אוטונומית, פסיכית או שילוב שלהם, הנגרמת כתוצאה מפעילות מוגברת של נוירונים. פרכוס יכול להיות מסווג לפוקלי, או כללי. ישנן אתיולוגיות רבות לפרכוס הכוללות: CVA, היפוקסיה, פרכוסי חום (ילדים), טראומה, יל"ד, זיהומי CNS, סיבות מטבוליות או טוקסיות (אי ספיקת כליות, היפונתרמיה, היפוקלצמיה, היפוגליקמיה), גידולי מוח, הפסקת תרופות אנטי-פרכוסיות או גמילה מאלכוהול, אלרגיות.
סטאטוס אפילפטיקוס זהו מצב של פרכוס מתמשך, או מספר פרכוסים ללא החזרה להכרה בין האירועים. בטיפול בסטאטוס, יש תמיד לגשת IV ולקחת בדיקות דם שיכולות להצביע על האתיולוגיה, הכוללות: אלקטרוליטים, סוכר, רמות פנטואין ותרופות אנטי-פרכוסיות אחרות.
On-off syndrome (תשובה א') הוא מצב לאחר טיפול בפרקינסון בתרופות דופמינרגיות, בו המטופל נמצא בגלים בהם הוא מרגיש "off" בסוף אפקט התרופה (מייד לפני המנה הבאה), ו-"On" בתחילת האפקט של התרופה. מיאסטניה גראביס (תשובה ג') זוהי מחלה אוטואימונית, שלא קשורה לפנטואין או לפרכוסים; גיליאן ברה זוהי מחלת דה-מיאלינציה פריפרית אקוטית, שמתרחשת לרוב לאחר אירוע של מחלה (תשובה ד')
-
1