שחזור מבחן ממשלתי בסיעוד, אפריל 2015 שאלה מספר 22 (נוירולוגיה/נוירוכירורגיה).
-
22.
מה מהבאים הוא חלק מהטיפול במיגרנה
-
1
חוסמי בטא
-
2
חוסמי סידן
-
3
חוסמי אלפא
-
4
RIBAVIRIN
-
טיפול מניעתי למיגרנות - טיפול שנועד למנוע את ההתקפים - תרופות אנטי-פרכוסיות כמו divalproex sodium, ולפורט, ו-topiramate מתאימות. תרופות ממשפחת חסמי הבטא, ותרופות ממשפחת ה-triptans.
מיגרנה זהו סוג של כאב ראש ראשוני המוגדר ע"י התקפים חוזרים של כאב ראש חזק הנמשכים שעות-ימים. מקובל לחשוב כי זה נגרם עקב שינויים וסקולריים. זוהי מחלה עם נטייה משפחתית חזקה, יותר בנשים. את שלבי המחלה מחלקים ל-4:
- Premonitory Phase - סימפטומים המתחילים שעות עד ימים לפני האירוע; כולל עצבנות, דיכאון, הרגשת קור, "craving" לאוכל, אנורקסיה ושינויים בפעילות.
- Aura - אאורה שונה בין המטופלים, ויכולה לכלול: סימנים נוירולוגים פוקליים, שינויי ראייה (הכי נפוץ), דגדוג בידיים, בלבול, וחולשה.
- Headache Phase - כאבי ראש חזק, לרוב מלווים בפוטופוביה (רגישות לאור), פונופוביה (רגישות לצליל), אלודיניה, בחילות והקאות.
- Postdrome - לאחר האירוע, הכאב מוקל והמטופל חש עייפות, חולשה, ושינויי מצב רוח במשך שעות-ימים.
טיפול מניעתי - טיפול שנועד למנוע את ההתקפים - תרופות אנטי-פרכוסיות כמו divalproex sodium, ולפורט, ו-topiramate מתאימות. תרופות ממשפחת חסמי הבטא, ותרופות ממשפחת ה-triptans.
טיפול סימפטומטי / אבורטיבי - טיפול בזמן ההתקף להקלה. מיועד לחולים עם מעט התקפים, שלא זקוקים כלל לטיפול מניעתי. תרופות ממשפחת ה-triptans מתאימות לכך ומשומשות כקו ראשון; קו שני היא תרופה Ergotamine
-
1