שחזור מבחן ממשלתי בסיעוד, אפריל 2015 שאלה מספר 53 (גניקולוגיה).
-
53.
בת 32, בהריונה השני, מבצעת בדיקת OGTT בשבוע 28. ערכי הסוכר המתקבלים הינם 100 בצום, 190 לאחר שעה, 160 לאחר שעתיים, 145 לאחר כ-3 שעות. בבדיקות חוזרות שנערכות לאחר כשבועיים, ערכי הסוכר בצום סביב 110, וכשעתיים לאחר אוכל סביב 130. מי מבין הבאים הינו סיבוך אפשרי של מצב זה
-
1
IUGR
-
2
מאקרוזומיה
-
3
מומי תעלת עצבים
-
4
חירשות
-
בזמן הריון עוברת האישה בדיקת סקר לסוכרת הריון. סכרת הריונית לא מאוזנת יכולה להביא למצבי היפרגליקמיה היפראינסולינמיה ומקרוזומיה בעובר ועולה הסיכון לסיבוכי לידה.
בדיקת הסקר הראשונה היא העמסת סוכר של 50 גרם, ללא צום לפני, ובדיקת דם שעה לאחר מכן. אם נמדדת רמה גבוהה מ-140mg/dL מבצעים בדיקה אבחנתית של העמסת 100 גרם סוכר לאחר צום, ומדידת רמות סוכר שעה, שעתיים ושלוש שעות לאחר מכן. בקיום של לפחות שני ערכים לא תקינים (מעל 180, 150 ו-140 מ"ג לד"ל בהתאמה) תהיה אבחנה של סוכרת הריונית.
לאחר אבחנה השלב הראשון בטיפול הוא דיאטה דלת סוכר ופעילות גופנית. אם לא מצליחים לאזן את ערכי הסוכר נעבור לטיפול תרופתי, לרוב באינסולין.
-
1