שחזור מבחן ממשלתי בסיעוד, ספטמבר 22-2 שאלה מספר 13 (פסיכיאטריה).

  • 13.

    מה נכון לגבי נוהל קשירת מטופל במחלקה הפסכיאטרית

    • 1

      יש לבקש את ההוראה מפסיכיאטר מחוזי

    • 2

      יש לבדוק את המטופל פעם במשמרת

    • 3

      רק בהוראת רופא

    • 4

      מותר לאחות אחראית להחליט על קשירה במקרה הצורך ולקבל אישור מרופא בהקדם האפשרי

    • שימוש בקשירה בפסיכיאטריה הינו תמיד מוצא אחרון בפסיכיאטריה וצריך לנסות את כל האפשרויות האחרות טרם השימוש בה. לאחר הקשירה, תוך מקסימום שעה צריכה להיות הערכה מצד רופא, וכל 4 שעות יש צורך בחידוש ההוראה לקשירה מצדם (2/1 שעות במידה ומדובר בילד<גיל 9/מתבגר גיל 9-17). בנוסף, לאחר הקשירה יש צורך בבדיקת המטופל ע"י איש צוות כל 15 דקות.

      שימוש בקשירה בפסיכיאטריה הינו תמיד מוצא אחרון בפסיכיאטריה וצריך לנסות את כל האפשרויות האחרות טרם השימוש בה. במידה והוחלט כי יש צורך בשימוש בקשירה, יש לוודא כי יש בסביבה מספיק צוות כדי לסייע. לאחר הקשירה, תוך מקסימום שעה צריכה להיות הערכה מצד רופא, וכל 4 שעות יש צורך בחידוש ההוראה לקשירה מצדם (2/1 שעות במידה ומדובר בילד<גיל 9/מתבגר גיל 9-17). גם אחות המוסמכת לכך יכולה לבצע את ההערכה בשעה הראשונה לאחר הקשירה, אך עליה להתייעץ עם רופא לאחר מכן.

      בנוסף, יש צורך בבדיקת המטופל ע"י איש צוות כל 15 דקות על מנת לוודא כי ישנה זרימת דם מספקת, שהמטופל בתנוחה נוחה וכדי לסייע באכילה/שתיה/התפנות.

      יש לשאוף תמיד להסיר את הקשירה במועד המוקדם ביותר האפשרי. כאשר רמת האגיטציה יורדת, יש להעריך את מוכנות המטופל להסרת הקשירה ואז יש צורך בהורדה הדרגתית של הקשירה לשם הערכת תגובת המטופל ומניעת פציעה למטופל ולאנשי הצוות.