שחזור שאלות בסיעוד מתוך פרק - נהלים שאלה מספר 3

  • 3.

    שטיפת עירוי פריפרי תיעשה באמצעות:

    • 1

      Normal Saline

    • 2

      אלכוהול 70%

    • 3

      Clexane

    • 4

      DEX 5ֵ%

    • יש להשתמש ב- saline לשטיפת קטטרים פריפריים אחרי כל מתן תרופה תוך-ורידי. אם העירוי לא בשימוש, יש לשטוף אותו שלוש פעמים ביום ב- saline (פעם בכל משמרת)

      הנחיות הטיפול בעירוי פריפרי במבוגרים:

      1. רחיצת ידיים אספטית- לפני התקנת עירוי נבצע תהליך של הסרת לכלוך והשמדת מחוללי זיהום באמצעות מים זורמים וסבון אנטי-ספטי (septal scrub).
      2. כפפות- לקראת כל מגע אפשרי עם דם ו/או נוזלי גוף במהלך התקנת העירוי והטיפול בו יש להשתמש בכפפות חד-פעמיות, לא סטריליות.
      3. יש להימנע מגילוח אזור הניקור, למעט בהחדרת עירוי לקרקפת.
      4. מקום העירוי- יש להעדיף וריד פריפרי בגפיים העליונות, יש להתקין עירוי מרכזי בהתאם לצורך, עירוי המותקן בוורידי הרגליים יוחלף בהקדם האפשרי.
      5. טכניקה אספטית תינקט במשך כל מהלך החדרת העירוי והטיפול בו, עירוי שהוחדר בתנאים לא סטריליים יוחלף בהקדם האפשרי.
      6. הכנת העור- יש להכין העור עם alcoxidine במשך 30 שניות; אם העירוי בקרבת מערכת העצבים המרכזית, יש להשתמש ב- polydine + alcohol 70% במשך 30 שניות עם ספוגיות סטריליות.
      7. החלפת הברנולה- בווריד פריפרי – עד 72 שעות, פרט למקרים בהם הופיעה דלקת בווריד – דבר המחייב החלפה מיידית של הברנולה.
      8. קיבוע- ייעשה בחבישה שקופה דוחה נוזלים. החלפת החבישה בהתאם לצורך. יש לציין תאריך ושעת הכנסת הברנולה על גבי החבישה, ולא את תאריך החלפת החבישה. יש לציין את תאריך הכנסת הברנולה ברשימות הסעודיות, במקום המיועד לכך.
      9. בדיקת אזור העירוי תיעשה כל 24 שעות (הן פריפרי והן מרכזי)
      10. שטיפה- יש להשתמש ב- saline לשטיפת קטטרים פריפריים אחרי כל מתן תרופה תוך-ורידי. אם העירוי לא בשימוש, יש לשטוף אותו שלוש פעמים ביום ב- saline (פעם בכל משמרת)