שחזור מבחן ממשלתי בסיעוד, ספטמבר 2021 שאלה מספר 137 (פסיכיאטריה).
-
137.
מטופל פסיכיאטרי משתולל במחלקה ויש חשש שיפגע בעצמו ובסביבה, אין כעת רופא זמין, האם אחות רשאית לבצע קשירה מכנית במצב זה
-
1
לא
-
2
כן - עד 30 דקות
-
3
כן - עד שעתיים
-
4
כן - ללא הגבלת זמן
-
שימוש בקשירה בפסיכיאטריה הינו תמיד מוצא אחרון וצריך לנסות את כל האפשרויות האחרות טרם השימוש בה.
אם מדובר במקרה דחוף כשלא ניתן להמתין עד להגעתו של רופא למתן הוראת הגבלה, רשאית אחות אחראית להורות על הגבלה לפרק זמן של 30 דקות לכל היותר ומיד לקרוא לרופא להגיע למחלקה.שימוש בקשירה בפסיכיאטריה הינו תמיד מוצא אחרון וצריך לנסות את כל האפשרויות האחרות טרם השימוש בה. במידה והוחלט כי יש צורך בשימוש בקשירה, יש לוודא כי יש בסביבה מספיק צוות כדי לסייע. לאחר הקשירה, תוך מקסימום שעה צריכה להיות הערכה מצד רופא, וכל 4 שעות יש צורך בחידוש ההוראה לקשירה מצדם (2/1 שעות במידה ומדובר בילד<גיל 9/מתבגר גיל 9-17). אם אין רופא זמין במחלקה גם אחות המוסמכת לכך יכולה להורות על קשירה עד לפרק זמן של 30 דקות לכל היותר ועליה לקרוא לפסיכיאטר בדחיפות.
בנוסף, יש צורך בבדיקת המטופל ע"י איש צוות כל 15 דקות על מנת לוודא כי ישנה זרימת דם מספקת, שהמטופל בתנוחה נוחה וכדי לסייע באכילה/שתיה/התפנות.
יש לשאוף תמיד להסיר את הקשירה במועד המוקדם ביותר האפשרי. כאשר רמת האגיטציה יורדת, יש להעריך את מוכנות המטופל להסרת הקשירה ואז יש צורך בהורדה הדרגתית של הקשירה לשם הערכת תגובת המטופל ומניעת פציעה למטופל ולאנשי הצוות.
-
1